(H)ORIGINAL ÉS MÉS QUE ORIGINAL

Ja ho sé, és tòpic i poc original. Però el mot (H)original ja ho té, això. Una paraula original per a ocasions més que originals. Per això (h)original és (més que) original.

Un viatge a la Cava. Poesia. Música, això també. Un detall, però sempre present. I encara més, terra i més terra. A ritme de jotes, albades, corrandes, paisatges sense mots perquè no els necessiten. Granotes engrescadores, algunes sargantanes i un clarinet sardinal i sardanesc (no, però quasi). Veus que beuen de bona séquia. L'enginy que emborratxa metafòricament i literalment. Gins per rematar la nit que encara no era (ni és) morta. I més: l'Ebre, la vida; el ponent, amb secà i regadiu; l'horta valenciana, la xufa; ses Illes semprepresents, i les xiscladisses de merles empiulades amb "sonets" sonors de melodies terrenals -per damunt de les celestials-. Quatre cadires esdevenen els ingredients bàsics per a l'explosió del còctel Molotov. Torrentades de cabassades de bon humor amb escalfor. Que duri i perduri. Bon humor, terrenals!

2 comentaris:

Santi Borrell ha dit...

hola, laia....

aquesta tarda... de descans...
t'he enllaçat des del blog de santi b..... ok?....

la kinzena poetika... està anant...molt bé.....
molta poesia i moltes formes de veure i sentir el món...

gràcies per tot....

m'ha agradat el teu poema... que vas penjar... abans d'aquest comentari de l'horiginal..

salut... i a veure si nos veiem...

santi b.

Aixumorà ha dit...

Hola Santi,

encantada de rebre't per aquestes terres. Intensitat en la kinzena, oi? La veritat és que jo l'he seguida -malauradament- més gràcies a les teves traces que al directe. Pena!

en tot cas, sí, ens retrobarem, no ho dubtis.

b7s