1 de setembre

TOC D'AVÍS: la terra es desterra i el fum s'esfuma. Ahir, palpant el cel a 3.000 metres, vivia tocant de peus a terra. Avui, a 0 metres, no toco ni quarts ni hores. Com s'entén, això? La força suprahumana de la tardor laboral s'acosta i ens devasta vulgues no vulgues. S'ha acabat l'anarquia horària, el no sopar si no tinc gana, l'esmorzar a quarts de dotze al Harlem -el bar del poble, pels que no coneixen la Baixa Segarra- i les costellades a mitja tarda. Avui al cel no cauen estrel·les perquè totes van caure -deixant-nos l'espurna al pit- a Formentera; i les processons de la Ribera -muixeranga inclosa- es preparen ara que s'acosta la Salut... Que sonin tabals i dolçaines! Comencen a córrer els bous -desferrats a la Bouesia- per les nostres venes -taurines o no, que aquí hi tenen molt a dir les folgances...-. S'acosta la tardor, s'acosta... però encara hi tenim alguna cosa a dir: Toc d'avís.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Les processons de Sueca sempre són millors que les d'Algemesí. Cap dubte! El dilluns tots allí! Com diu aixumorà, que sonen tabals i dolçaines!

Rosella ha dit...

ei perleta,no crec que vaja enguany a la pocessó d'algemesí... se m'acumula la faena entre cursets i exàmens!

besets a manta!

Marçal ha dit...

Bon any nou! (...al capdavall, l'únic que encetem al gener és el calendari, no?)

;-)

Aixumorà ha dit...

Tranquil·la, Rosella, que ja ens trobarem per aquests camins. la processó de Sueca no sé com va ser perquè no hi vaig poder anar -segur que fantàstica!-, la d'Algemesí impressionant... encara se'm pos la pell de gallina només de pensar-ho!
salut!

Aixumorà ha dit...

a Marçal li diria que sí, això!, bon any! el setembre és l'inici de tot... penes, plors, alegris i somriures!

Aixumorà ha dit...

I a l'anònim només em queda preguntaar-li... per què anònim?

fòrum de lletres ha dit...

Visca tota l'alegria que arriba del País Valencià!!!
Ja m'explicareu com són aquestes processons que parleu!!!
I, sobretot dels sobretots, que no pari de sonar la música que fa tanta alegria!!!! Sobretot la que va sonar a Vilallonga de Ter!!!!

Aixumorà ha dit...

Rosi, aquí damunt tens ara l'explixació d'una part de la processó d'Algemesí -ja sé que he tardat una mica, però el digerir no és lleuger...-. No hi pots faltar!